Cristina Licuţă

Prezentare

Sunt Cristina Licuță, fondatorul și susținătorul Centrului Educațional Next Step, profesor de limba și literatura engleză și limba și literatura română, absolventă a liceului de filologie Elena Cuza din Craiova, a facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, a unui master de comunicare și creativitate la Universitatea Transilvania, Brașov și a unui master în Anglia. Din 2004 am predat în mai multe licee din Brașov limba engleză, limba și literatura română și literatură universală. Din 2011, am predat doar la clase cu profil intensiv și bilingv engleză și, din 2014, în cadrul Next Step am pregătit cursanți pentru examenele internaționale din suita Cambridge, pentru care am avut promovabilitate 100%.

În 2014, după 7 ani de sistem de stat românesc și 4 ani de studiu în Anglia, m-am hotărît să demarez Next Step, din dorința de a oferi o alternativă creativă și interactivă la meditațiile clasice. Proiectul a început sub forma cursurilor de vară în limba engleză pentru copii, iar din septembrie 2014 am început cursurile de învățare a limbii engleze în mod interactiv pe tot parcursul anului școlar, pe care le-am perfectat an de an, pentru a oferi o experiență pozitivă de învățare și pentru a răspunde nevoilor cursanților Next Step. De-a lungul anilor, am diversificat oferta educațională pentru a veni cât mai mult în ajutorul cursanților și părinților lor.

Sunt  formator acreditat CNFPA și particip în fiecare an la cursuri internaționale pentru rafinarea metodelor de predare, la conferințe internaționale pentru profesorii de limba engleză, la ateliere de metodică, seminarii educative și conferințe educaționale. Din 2018, sunt acreditată pe metoda Feuerstein.

În prezent, Next Step are 5 profesori de limba engleză, un profesor de limba spaniolă, colaboratori în domeniul educațional în cadrul Atelierelor de evaluare școlară și emoțională și un colaborator psiholog.

Toți profesorii din cadrul Centrului Next Step sunt calificați și au experiență în predare, sunt pasionați de ceea ce fac, dedicați menirii lor, iubesc copii și sunt un sprijin important pentru cursanții noștri.

Din 2018, Next Step a început Ateliere de evaluare a competențelor școlare și emoționale (copii 7-12 ani). Cristina conduce o echipă frumoasă de colaboratori pe educațional, foarte implicați în educație, cu o experiență vastă în predare și evaluare, formată din: o învățătoare, un specialist acreditat parenting și un psiholog.

Tot din 2018, am început cursurile de limba spaniolă. Avem, în prezent, grupe de adulți și de adolescenți, nivel începător.

2014
Formator acreditat CNFPA
2008-2011
MPhil – University of London
2007-2008
Master of Arts – University of Warwick
2005-2007
Masterat „Literatură şi comunicare”, Universtatea „Transilvania”, Braşov

I love these summer courses because we are playing a lot of games and we have a lot of fun. We make new friends and we speak only in English. I love our teacher because she is so nice and calm with us. I love Next Step’s English courses. (Diana, 14 ani)

I am more than pleased to announce you that I successfully passed my IELTS exam with an overall band score of 8, with no score lower than 7, therefore I can apply at King’s. As my most constant and devoted English teacher, I thought you should know and through this email I really want to thank you for everything you have done for me as a teacher and not only, I am 100% sure that my mark wouldn’t have been this good without your contribution.

Alina M.

It’s the first time I have felt this great in a place with people I don’t fully know. I like the
teachers. They inspire me to continue studying and learning English. I wish to come here and
study again.

Dragoș B., 15 ani

Our English class is original. I have met amazing people and a dedicated teacher. Our classes
were always fun and informative. Next Step is the perfect combination someone could ever have
or want in order to learn new things and meet new people.

Cătălina, 17 ani

I like this course because we are playing a lot of games. I love the teacher because she is a nice
person. She knows how to behave with us. She is cute and I love her.

Karina, 13 ani

I loved this course. It was great. I have learned a lot. Everyone is so lovely. I love my teacher and
my classmates! I am sooooo sad that it has ended.

Ana Maria D., 12 ani

The Next Step English Course has given me new opportunities. Our teacher placed a huge effort
on her shoulders to teach us English and I appreciate her effort.

Andrei L, 16 ani
Tel.: 0729.133.930
Email: contact@centrulnextstep.ro
Brașov, Jud. Brașov
Str. Vasile Cărlova 1A