Loading

Proceduri interne de siguranță SARS-CoV-2

Proceduri interne de siguranță SARS-CoV-2, an școlar 2021-2022

  1. Măsuri generale de siguranță

Tot personalul Next Step English respectă măsurile și protocoalele impuse de autoritățile române pentru perioada anului școlar 2021-2022 pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul unităţii și are persoana desemnată, care coordonează activităţile de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivel intern.

Tot personalul Next Step English și toți cursanții vor purta mască de la intrarea în sediu și până la părăsirea acestuia, în tot timpul deplasării prin sediul nostru, excepție fac copiii de grădiniță. Schimbul măştii de protecţie între cursanți este interzis.

Este obligatorie dezinfectarea mâinilor la intrarea în sediu. Next Step English are plasate dispensere/flacoane cu soluţie dezinfectantă pentru mâini la intrarea în sediu și în holuri, în băi și în sălile de curs, astfel încât să fie facilitată dezinfecţia frecventă. Uşile de acces în sediu vor fi menţinute deschise până la primirea tuturor cursanților pentru a evita punctele de contact. Uşile sălilor de curs vor fi menţinute deschise până la sosirea tuturor cursanților la curs.

Toţi cursanții şi personalul trebuie să se spele/dezinfecteze pe mâini: imediat după intrarea în sediu şi înainte de a intra în sala de curs; înainte şi după utilizarea toaletei; după tuse sau strănut; ori de câte ori este necesar.

După spălarea/dezinfectarea mâinilor, copiii nu vor mai putea folosi telefonul. Intrarea în sala de curs se face doar cu manualul și penarul (nu acceptăm pungi, papuci de casă etc) astfel încât părinții, în cazul unei urgențe, până la terminarea cursului, vor contacta doar secretariatul Next Step English, la nr de telefon 0729133930. Ghiozdanul cursantului și alte obiecte care îi aparțin vor rămâne pe holul secretariatului.

Părinților/reprezentanţilor legali și însoțitorilor copilului nu le este permisă intrarea în sediu. Preluarea copiilor se face la poarta centrului de către personalul nostru. Copiii vor intra direct în sala de curs după preluarea lor de către personalul nostru, după măsurarea temperaturii și dezinfectarea mâinilor. Vă rugăm să vă asigurați că la ora de încheiere a cursului copilului dvs. vă aflați în fața sediului nostru. Intrarea în sediu se face pe ușa secundară, ieșirea pe ușa principală, care sunt marcate corespunzător.

Orarul grupelor de lucru este decalat cu 15 sau 30 de minute astfel încât acestea să nu se intersecteze.

Comunicarea cu părinții se face telefonic, prin e-mail (contact@centrulnextstep.ro) sau prin întâlniri stabilite în prealabil.

Plata abonamentelor lunare se face online, în contul bancar menționat în contract, iar la sediu, cash, doar în cazuri excepționale și doar pe bază de programare. Cât vremea permite, încasările și încheierea contractelor educaționale se va face în curtea centrului.

Triajul principal, în ziua stabilită de curs, se efectuează de către părinte/reprezentantul legal al copilului, acasă, prin măsurarea temperaturii corporale şi aprecierea stării de sănătate a copilului, în urma căreia părintele decide prezentarea copilului la cursuri. Nu se vor prezenta la cursuri în ziua respectivă: cei cu temperatură mai mare de 37,3°C şi/sau simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2 (tuse, dificultăţi în respiraţie -scurtarea respiraţiei, diaree, vărsături, absența gustului/mirosului etc.) sau alte boli infectocontagioase; cei confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, aflaţi în perioada de izolare la domiciliu; cei  care  sunt  declaraţi  contacţi  apropiaţi  cu  o  persoană  infectată  cu  SARS-CoV-2,  aflaţi  în  perioada  de  carantină  la  domiciliu/carantină instituţionalizată.

Personalul Next Step English face un triaj epidemiologic suplimentar înainte de intrarea în sediu prin măsurarea temperaturii corporale a cursanților. Cursanților cu temperatură mai mare de 37,3°C  şi/sau simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2 (tuse, dificultăţi în respiraţie, scurtarea respiraţiei, diaree, vărsături) nu li se va permite participarea la curs sau intrarea în sediu.

Părinţii/reprezentanții legali au obligaţia să anunţe Next Step English cu privire la absenţa de la curs a copilului dacă: copilul prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2; copilul a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2; copilul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 şi se află în carantină, are gripă sau răceli comune.

Componenţa grupelor de lucru stabilită până la data începerii cursurilor (20 septembrie 2021) va fi fixă pe tot parcursul anului școlar. Cursantul va putea schimba grupa de lucru doar în situaţii justificate.

  1. Curățenie și dezinfecție

Toate produsele de curățenie și dezinfecție sunt achiziționate de la furnizori specializați și avizate împotriva virusurilor (cu acțiune virucidă/virulicidă).

În sălile de clasă se dezinfectează mesele, toate suprafețele și punctele de contact între grupurile de lucru, după fiecare curs, iar grupurile sanitare sunt curățate de 3 ori pe zi.  Grupurile sanitare sunt dotate cu săpun lichid și prosoape de hârtie de unică folosință.

Coșul de gunoi destinat aruncării/eliminării măştilor uzate va fi amplasat pe holul principal, chiar la intrarea în spațiul Next Step English. Coşul de gunoi va fi de tip coş cu capac şi pedală prevăzut cu sac în interior pentru a elimina punctele de contact.

  1. Organizarea în sălile de curs

Organizarea spațiilor de curs în incinta Next Step English asigură distanțarea fizică de minimum 2.5 m între cursanți și un minimum de 9 metri cubi de aer per persoana prezentă la curs. Sălile de curs sunt dotate cu mobilier minim în acest an școlar.

Fiecare cursant are masa lui de lucru, manual propriu și materiale individuale de lucru (penar, culori etc). Este interzis schimbul de obiecte personale și, în acest sens, toți copiii trebuie să aibă la ei penar, culori, mască și sticlă de apă la fiecare curs la care participă pe parcursul anului școlar.

Toate spațiile de curs și culoarele sunt aerisite și dezinfectate înainte de sosirea cursanților, între grupele de lucru și la finalul zilei. Fiecare sală de curs este dotată cu flacoane cu soluţie dezinfectantă pentru mâini.

Se vor organiza activități în aer liber, în curtea sediului nostru, pentru fiecare grupă separat, atât timp cât vremea ne permite.

În cazul în care un cursant prezintă în timpul orelor de curs simptomatologie de tip respirator (tuse, dificultăţi în respiraţie, scurtarea respiraţiei) sau alte simptome de boală infecțioasă (stare generală modificată, vărsături, diaree, mialgii), acesta va fi scos de la oră și însoțit în camera de izolare din cadrul centrului. Un membru al echipei va contacta părinții. Igienizarea încăperii se va face cu dezinfectant avizat după ce cursantul a plecat.

Cursantul va reveni la cursuri cu adeverință de la medicul de familie, cu precizarea diagnosticului.

Regulament întocmit pe baza Ordinul 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.